Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

logoOd danas, 01.08.2014. godine, Sindikat Odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG) je reprezentativan sindikat.

Naša je ideja vodilja bila i ostat će da nas reprezentativnim čini istinska, uporna i iskrena borba za prava zaposlenih u Vojsci Crne Gore. To podrazumijeva bavljenje stvarnim problemima i konstruktivan doprinos njihovom rješavanju.

Činom sticanja reprezentativnosti i formalno smo zauzeli svoje mjesto u socijalnom dijalogu, mada smo i bez toga imali uvažavanje Ministarstva odbrane naročito u poslednje dvije godine. Sada nam je potpuno otvoren put za kolektivno pregovaranje a time i veće mogućnosti da ''građane u uniformi'' učinimo potpuno zadovoljnim a time i maksimalno korisnim za državu Crnu Goru i naše građane.

Zaposleni u Vojsci su prepoznali SOVCG kao principijelan sindikat i dali nam svoje povjerenje i podršku. Zaslužili smo to značajnim unapređenjem njihovih prava kroz nedavno usvojene Izmjene i dopune Zakona o Vojsci. Zaslužili smo to baveći se suštinskim problemima.

Principijelnost i upornost SOVCG u borbi za prava zaposlenih prepoznali su i u EUROMIL-u (Evropskoj organizaciji vojnih udruženja i sindikata) čiji punopravan član postajemo na Prezidijumu EUROMIL-a koji se održava u oktobru ove godine u Rimu. SOVCG će takođe biti domaćini ovome skupu u aprilu 2016. godine u Podgorici. Naša iskustva smo podijelili sa velikim brojem vojnih udruženja i sindikata u Evropi i okruženju i na taj način dali doprinos i stekli njihovo uvažavanje.

Na kraju želim da čestitam članovima SOVCG na reprezentativnosti i da poručim njima, ali i svim zaposlenima u VCG da će SOVCG nastaviti da se principijelno bori i zalaže za bolja prava i dostojanstvo profesije, prije svega kroz konstruktivan dijalog sa Ministarstvom odbrane za šta su nam sada stvoreni potpuni uslovi.

Predsjednik SOVCG

Nenad Čobeljić