Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

logoOd danas, 01.08.2014. godine, Sindikat Odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG) je reprezentativan sindikat.

Naša je ideja vodilja bila i ostat će da nas reprezentativnim čini istinska, uporna i iskrena borba za prava zaposlenih u Vojsci Crne Gore. To podrazumijeva bavljenje stvarnim problemima i konstruktivan doprinos njihovom rješavanju.

Činom sticanja reprezentativnosti i formalno smo zauzeli svoje mjesto u socijalnom dijalogu, mada smo i bez toga imali uvažavanje Ministarstva odbrane naročito u poslednje dvije godine. Sada nam je potpuno otvoren put za kolektivno pregovaranje a time i veće mogućnosti da ''građane u uniformi'' učinimo potpuno zadovoljnim a time i maksimalno korisnim za državu Crnu Goru i naše građane.

Zaposleni u Vojsci su prepoznali SOVCG kao principijelan sindikat i dali nam svoje povjerenje i podršku. Zaslužili smo to značajnim unapređenjem njihovih prava kroz nedavno usvojene Izmjene i dopune Zakona o Vojsci. Zaslužili smo to baveći se suštinskim problemima.

Principijelnost i upornost SOVCG u borbi za prava zaposlenih prepoznali su i u EUROMIL-u (Evropskoj organizaciji vojnih udruženja i sindikata) čiji punopravan član postajemo na Prezidijumu EUROMIL-a koji se održava u oktobru ove godine u Rimu. SOVCG će takođe biti domaćini ovome skupu u aprilu 2016. godine u Podgorici. Naša iskustva smo podijelili sa velikim brojem vojnih udruženja i sindikata u Evropi i okruženju i na taj način dali doprinos i stekli njihovo uvažavanje.

Na kraju želim da čestitam članovima SOVCG na reprezentativnosti i da poručim njima, ali i svim zaposlenima u VCG da će SOVCG nastaviti da se principijelno bori i zalaže za bolja prava i dostojanstvo profesije, prije svega kroz konstruktivan dijalog sa Ministarstvom odbrane za šta su nam sada stvoreni potpuni uslovi.

Predsjednik SOVCG

Nenad Čobeljić

Anketa

Odluku Ministra odbrane da prestane profesionalna služba za trideset vojnika po ugovoru bez obzira na zahtjev-predlog Načelnika Generalštaba VCG, komandanatai komandira jedinica da se tim vojnicima služba produži i u naredne tri godine, smatram:

Pretraga

Himna EUROMIL

Ovdje možete preuzeti himnu EUROMIL u MP3 formatu.