Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

logoPoštovani gospodine Đukanoviću,

Sindikat odbrane i Vojske Crne Gore, reprezentativan predstavnik zaposlenih u Vojsci i Ministarstvu odbrane, je 13.08.2014. godine, Ministru odbrane dostavio Inicijativu za pokretanje pregovora o povećanju zarada zaposlenima u ovim institucijama. Iz nama nepoznatih razloga do današnjeg dana nismo dobili odgovor na istu.

Zbog toga se obraćamo Vama sa zahtjevom da zajednički u konstruktivnom dijalogu razmotrimo pomenutu inicijativu i utvrdimo dinamiku pregovora o njoj. Sigurni smo da će te se složiti sa nama da zaposleni u MO i VCG zaslužuju da se krajnje ozbiljno razmotri materijalna situacija u kojoj se nalazimo i da se u skladu sa utvrđenim stanjem zajednički traži rješenje kako bi se postojeća situacija popravila a u skladu sa realnim mogućnostima.

Želimo da istaknemo da je SOVCG u kontinuitetu, od osnivanja 2010. godine do danas, ukazivao i upozoravao na težak materijalni položaj zaposlenih u Vojsci. Ukazivali smo i na brojne druge probleme koji su dodatno otežavli i onako težak položaj, kao što su: oduzeto pravo na plaćeni prekovremeni i noćni rad, rad neradnim danima i praznicima, neplaćena dežurstva, nepostojanje kolektivnog osiguranja zaposlenih, nesprovođenje sistematskih pregleda, neplaćena brojna potraživanja zaposlenih, značajni problemi u oblasti stambenog zbrinjavanja i brojni drugi.

Neke od ovih problema smo, zajedničkim radom i na obostrano zadovoljstvo zaposlenih i ministarstva odbrane, riješili što govori da su naša ukazivanja na njih bila opravdana. Pregovore koje smo vodili oko izmjena i dopuna Zakona o Vojsci i o drugim problemima iz oblasti rada i radnih odnosa, odnosno rezultati tih pregovora, potvrđuju činjenicu da se konstruktivnim dijalogom uvijek dolazi do adekvatnih i prihvatljivih rješenja. U SOVCG vjerujemo da ćemo i ovog puta, kroz međusobno uvažavanje i dijalog doći do rezultata sa kojima će biti zadovoljni zaposleni u ministarstvu odbrane i Vojsci i Vlada Crne Gore kao poslodavac.

Očekujemo da će te nas u najkraćem mogućem roku obavijestiti o Vašoj odluci i u cilju razmatranja naše Inicijative primiti na razgovor predstavnike SOVCG.

S poštovanjem,

Predsjednik SOVCG
Nenad Čobeljić

Anketa

Odluku Ministra odbrane da prestane profesionalna služba za trideset vojnika po ugovoru bez obzira na zahtjev-predlog Načelnika Generalštaba VCG, komandanatai komandira jedinica da se tim vojnicima služba produži i u naredne tri godine, smatram:

Pretraga

Himna EUROMIL

Ovdje možete preuzeti himnu EUROMIL u MP3 formatu.