Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

logoPoštovani radnici ''Montevar-Metalca'',
Obraćam vam se u ime Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore sa ciljem da vam prenesem iskrenu i punu podršku Izvršnog odbora SOVCG i našeg članstva u vašim nastojanjima da se izborite za pravdu i pravičnost koji vam nesumnjivo pripadaju.
Veoma smo zabrinuti zbog činjenice da ste primorani da žrtvujete vaše zdravlje i živote da bi ste dobili zarađeno. Veoma smo zabrinuti zbog odsustva odgovornosti za situaciju u kojoj ste se našli. Veoma smo zabrinuti zbog činjenice da niste uvaženi kao ljudi i građani tako što nadležni ignorišu vaše zahtjeve da se razgovorom dođe do prihvatljivog rješenja.
Posebno nas brine činjenica da, zbog ekonomskog ropstva u kojem se nalazimo, najveći broj crnogorskih građana i naše porodice, istina kod svojih kuća, danas štrajkujemo glađu. Dakle niste sami u ovome štrajku.
Niste sami niti jedini čiji se zahtjevi ignorišu niti ste sami i jedini koji izgleda niste vrijedni da se sa vama razgovara i traže rješenja. Zabrinjava nas i ovog puta potvrđeno pravilo da sit gladnoga ne razumije, niti mu vjeruje, čak ga ni ne primjećuje a kamo li da pomogne.
Zato smo mi tu, vaši sugrađani i komšije, da pomognemo i pružimo vam podršku da istrajete u vašim zahtjevima i vašoj borbi. U tom cilju Izvršni odbor SOVCG poziva članstvo SOVCG ali i sve građane koji dijele i razumiju vašu patnju i koji insistiraju na odgovornosti i hitnosti da se ovaj i drugi problemi prouzrokovani teškom ekonomskom situacijom rješavaju, da podrže vaš sutrašnji i svaki naredni protest sa ciljem da se ova agonija prekine i sačuvaju zdravlje i životi vas i vaših porodica.

Poštovane kolege i građani Crne Gore,
Ako smo zapali u ekonomsko i dužničko ropstvo ne dozvolimo da padnemo u najteže, u moralno ropstvo. Zato pokažimo građansku i ljudsku odgovornost i solidarnost prema našim sugrađanima, radnicima ''Montevar-Metalca''.
Pokažimo tako da ne želimo da budemo siromašni u državi koja može i mora da bude bogata. Pokažimo tako da smo veoma zabrinuti za svoju i budućnost naše djece.
Pokažimo tako da smo odgovorni za svoju državu i svoju porodicu.
Pokažimo i poručimo da zajednički interesi moraju biti ispred pojedinačnih.
Poručimo, svi zajedno, nadležnima da je krajnje vrijeme da pokazu ličnu i institucionalnu odgovornost za ekonomsku situaciju u kojoj se nalazimo.
Poručimo i pokažimo radnicima ''Montevar-Metalca'' da dijelimo njihovu sudbinu i da ih nećemo ostaviti da na pločniku ostave svoje zdravlje i živote.

S poštovanjem,
Predsjednik SOVCG
Nenad Čobeljić

Anketa

Odluku Ministra odbrane da prestane profesionalna služba za trideset vojnika po ugovoru bez obzira na zahtjev-predlog Načelnika Generalštaba VCG, komandanatai komandira jedinica da se tim vojnicima služba produži i u naredne tri godine, smatram:

Pretraga

Himna EUROMIL

Ovdje možete preuzeti himnu EUROMIL u MP3 formatu.