Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

logoSindikat odbrane i Vojske na sjednici predsjedništva Evropskog udruženja vojnih sindikata (EUROMIL), koja je 17. i 18. oktobra održana u Rimu, postao je punopravni član te renomirane organizacije.

Tim povodom predsjednik SOVCG Nenan Čobeljič kazao je da taj čin za nas predstavlja čast i zadovoljstvo ali i priznanje za naše dosljedno i principijelno zalaganje za unapređenje položaja i prava zaposlenih u Vojsci Crne Gore, za naše zalaganje da se Preporuke Savjeta ministara o zaštiti prava i sloboda pripadnika oružanih snaga implementiraju u naše zakonodavstvo.

„Dosadašnje svojstvo posmatarača nismo osjećali na taj način niti smo od EUROMIL-a tako respektovani već smo svo ovo vrijeme, praktično od prvog našeg kontakta početkom 2011 godine, do danas imali vašu punu, iskrenu, dosljednu i kontinuiranu podršku i pomoć", kazao je Čobeljić predsjedniku i članovima Borda EUROMIL-a.
On je istakao i pomoć i podršku koju je SOVCG dobijala od EUROMIL-a tokom nastojanja da se što je moguće bolje izmjeni Zakon o Vojsci Crne Gore, kao i tokom borbe za opstanak istinskog sindikalizma u VCG.
"Danas, zahvaljujući našim zajedničkim naporima, SOVCG je reprezentativan sindikat koji je u punom smislu zauzeo svoje mjesto u socijalnom dijalogu sa Ministarstvom odbrane. Ova činjenica je takođe potvrda principijelnog rada i našeg bavljenja stvarnim i važnim pitanjima i problemima koji opterećuju pripadnike naše Vojske", istakao je Čobeljić.

SOVCG će u aprilu 2016. godine biti domaćin prezidijuma EUROMIL-a koji će se održati u Crnoj Gori. EUROMIL okuplja 39 nacionalnih sindikata i vojnih udruženja iz 26 država.

Anketa

Odluku Ministra odbrane da prestane profesionalna služba za trideset vojnika po ugovoru bez obzira na zahtjev-predlog Načelnika Generalštaba VCG, komandanatai komandira jedinica da se tim vojnicima služba produži i u naredne tri godine, smatram:

Pretraga

Himna EUROMIL

Ovdje možete preuzeti himnu EUROMIL u MP3 formatu.