Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

logoPoštovani gospodine Žugiću,

Nastavljajući sagledavanje postojanja unutrašnjih rezervi u budžetu Ministarstva odbrane, a u cilju korišćenja istih za pomoć zaposlenima u MO i VCG do kraja tekuće godine, utvrdili smo da, pored prethodno utvrđenih unutrašnjih rezervi u iznosu od 1,35 miliona po personalnim izdacima, u ovoj godini sigurno neće biti utrošeno minimalno dodatnih 700.000 (sedamsto hiljada) eura po drugim izdacima.
Cijeneći materijalnu situaciju ogromne većine zaposlenih u MO i VCG veoma teškom smatramo da ovu rezervu takođe treba ravnomjerno, u vidu pomoći, podijeliti zaposlenima u neto iznosu od po 150 (sto pedeset) eura, što bi sa već predloženih 300 (tri stotine) eura iz rezervi po personalnim izdacima, ukupno iznosilo 450 (četristo pedeset) eura po zaposlenom.

Napominjemo da je iznos unutrašnjih rezervi, predloženih da se podijele zaposlenima u MO i VCG, znatno manji od ukupnih sredstava MO planiranih budžetom za 2014. godinu uključujući i prihode, a koja neće biti utrošena u ovoj godini.

Molimo Vas da date saglasnost Ministarstvu odbrane da se pomenuta sredstva isplate zaposlenima u MO i VCG na način kako je naprijed navedeno.
S poštovanjem,

Predsjednik
Nenad Čobeljić

Anketa

Odluku Ministra odbrane da prestane profesionalna služba za trideset vojnika po ugovoru bez obzira na zahtjev-predlog Načelnika Generalštaba VCG, komandanatai komandira jedinica da se tim vojnicima služba produži i u naredne tri godine, smatram:

Pretraga

Himna EUROMIL

Ovdje možete preuzeti himnu EUROMIL u MP3 formatu.