Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

 Prvi kongres SOVCG
U skladu sa Statutom i donešenim odlukama, Sindikat odbrane i Vojske Crne Gore će 10 oktobra 2015. godine održaćati svoj Prvi Kongres.
Kongres će se održati u hotelu ’’Palma’’ u Tivtu sa početkom u 10h.
Kongres je izborni i na njemu će se birati rukovodstvo koje će voditi Sindikat u narednih pet godina. Birat će se predsjednik, izvršni odbor, nadzorni odbor i statutarna komisija.
Na Kongresu ćemo, pored usvajanja izmjena i dopuna Statuta, usvojiti Program rada Sindikata u narednom petogodišnjem periodu, usvojićemo kongresne rezolucije i razmatrati aktuelna pitanja.
Na Kongresu će, pored delegata Sindikata, kao gosti, učestvovati i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, predstavnici EUROMIL-a (Evropske organizacije vojnih udruženja i sindikata), predstavnici sindikata vojski iz okruženja (Slovenije, Srbije i Makedonije), predstavnici rukovodstva Unije slobodnih sindikata, predsjednici granskih sindikata prosvjete, zdravsta, univerziteta, banaka, telekomunikacija, trgovine idr.

 

Anketa

Odluku Ministra odbrane da prestane profesionalna služba za trideset vojnika po ugovoru bez obzira na zahtjev-predlog Načelnika Generalštaba VCG, komandanatai komandira jedinica da se tim vojnicima služba produži i u naredne tri godine, smatram:

Pretraga

Himna EUROMIL

Ovdje možete preuzeti himnu EUROMIL u MP3 formatu.