Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

 Informacija o održanom I Kongresu SOVCG
 
Dana 10.10.2015. godine održan je Prvi kongres Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore
(SOVCG). Kongres je održan u hotelu ’’Palma’’ u Tivtu.
 
Kongres je bio izborni i na njemu je izabrano rukovodstvo SOVCG koje će voditi Sindikat u narednih pet godina. Za predsjednika SOVCG reizabran je potpukovnik Nenad Čobeljić a za članove Izvršnog odbora su izabrani Zdravko Kasalica Slobo Peruničić, Branislav Manjerović, Milorad Ivanović, Goran Dragišić i Veselin Pejović, u nadzorni odbor su izabrani Roćenović Vladimir, Raković Slavica i Martinović Branko a u statutarnu komisij Vlahović Ivan, Dragović Andrija i Popović Vice. 
 
Na Kongresu su usvojene izmjena i dopuna Statuta, Program rada Sindikata u narednom petogodišnjem periodu, tri kongresne rezolucije i razmatrana aktuelna pitanja. 
 
Na Kongresu su kao gosti, učestvovali gospodin Mihailo Volkov predstavnik Ministarstva odbrane, Fidel Gomez član Borda EUROMIL-a (Evropske organizacije vojnih udruženja i sindikata), predstavnici sindikata vojski iz okruženja (Slovenije, Srbije i Makedonije), Generalni sekretar USSCG Srđa Keković, predsjednici granskih sindikata pri USSCG, Prosvjete Zvonko Pavićević Univerziteta Vukašin Zogović, Banaka Lidija Pejović, Crnogorskog sindikata telekomunikacija Željko Burić, Sindikata radnika trgovine Vesna-Milonjić Aleksić, Sekretar sindikata Zdravsta Tatjana Perović idr.
Predstavnici Generalštaba Vojske Crne Gore nisu prisustvovali Kongresu iako su najavili svoj dolazak.
 

Anketa

Odluku Ministra odbrane da prestane profesionalna služba za trideset vojnika po ugovoru bez obzira na zahtjev-predlog Načelnika Generalštaba VCG, komandanatai komandira jedinica da se tim vojnicima služba produži i u naredne tri godine, smatram:

Pretraga

Himna EUROMIL

Ovdje možete preuzeti himnu EUROMIL u MP3 formatu.