Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

  Reagovanje na članak ’’Nemam veze sa podjelom  stanova’’ objavljenom u ’’DAN-u’’ 08.04.2015. godine
 
U navedenom članku dr Rajko Novićević, sada već bivši pomoćnik MO  i v.d. direktor direkcije za ljudske resurse MO, je iznio određene tvrdnje sa kojima se mi  u SOVCG ne možemo složiti, naprotiv.
 
O tvrdnji da zaposleni  nisu nezadovoljni njegovim radom najbolje govore stotine i stotine tužbi zaposlenih koje su riješene u njihovu korist a odnose se na kršenje prava iz oblasti rada i radnih odnosa za koje je upravo odgovoran sektor za ljudske resurse na čijem čelu je bio Novićević. Iza njega ostaju brojna neriješena pitanja, problemi i potraživanja zaposlenih. 
 
Što se tiče raspodjele stanova g.Novićević nije pomenuo raspodjelu stanova po oglasu  br.05-2238/09-3 od 26.03.2009. godine kada se upravo njegov sektor bavio stambenom problematikom i kada je on, svesno, donosio nezakonite odluke, koje su uticale na rang listu, što su kasnije potvrdile i sudske presude. Nebi trebalo da se g.Novićević potpuno ograđuje od rada i zloupotreba stambene komisije u periodu poslije 2009. godine do sada jer su lica iz njegovog sektora bili članovi stambene komisije, jer su on i njegova pravna služba bili obavezni da reaguju na zloupotrebe i nezakonita postupanja stambene komisije. Postavlja se pitanje zašto, i posle vraćanja stambene problematike u nadležnost Novićevićevu, akta iz ove oblasti i dalje potpisuje sekretar Ministarstva odbrane Nada Ulićević koja je glavni krivac za brojne nezakonitosti i zloupotrebe u oblasti stambene problematike. 
 
Što se tiče komunikacije i saradnje sektora/direktorata za ljudske resurse MO, na čelu sa g.Novićevićem, sa Sindikalnom organizacijom VCG, sada Sindikatom odbrane i Vojske (SOVCG), u periodu od 2010 godine do danas, najblaže možemo nazvati katastrofalnim. Period 2010-2012. godina, do smjene ministara, je period pogroma SOVCG i progona našeg članstva iz Vojske ili prekomandi na niža radna mjesta i druge garnizone, period potpunog izostanka komunikacije i nemilosrdne antisindikalne kampanje i diskriminacije. U periodu 2012.g. do danas, zahvaljujući novom Ministru odbrane, odnos se mijenja i uspostavlja bolja komunikacija sa SOVCG. Međutim, upravo Novićevićevom zaslugom ova komunikacija se odlikuje permanentnom opstrukcijom svih naših napora da se zaštite i unaprijede prava i položaj zaposlenih. Tehnikama nereagovanja na naše zahtjeve ili bezgraničnim odugovlačenjem rješavanja istih stvarana je lažna slika saradnje sa SOVCG. Rješavala su se samo neka tehnička pitanja i ništa drugo. 
Predlažemo g. Novićeviću da navede konkretne uspjehe odnosno rezultate te njegove saradnje i komunikacije sa SOVCG.
 
Izvršni odbor SOVCG
 
Pogledajte clanak (ovdje)