Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

sovcgNa sastanku rukovodstva Sindikalne organizacije održanom 11. 05. 2011. godine utvrđeno je sledeće:

Prevashodni zadatak Sindikalne organizacije trenutno jeste zaštita članstva koje je pomjereno sa svojih radnih mjesta zbog sindikalnog organizovanja, zbog čega je Načelniku Generalštaba VCG admiralu Draganu Samardžiću upućen dopis SO VCG sa imenima članova prema kojima je tako postupano. Spisak će biti dopunjen sa svakim novim primjerom takvog postupanja. 

Sa Unijom slobodnih sindikata CG preduzeti su određeni početni koraci na uspostavljanju dijaloga sa EUROMIL kao i utvrđivanja uslova za učlanjenje u ovu renomiranu evropsku organizaciju, koja okuplja vojne i druge sindikalne organizacije i udruženja.

Nastaviće se aktivnosti na dijalogu sa poslodavcem, prvenstveno radi završetka započetog razgovora SO VCG započetog u GŠ VCG 29. 04. 2011. godine.

Konstatovano je da je evidentan i veoma izražen problem informisanja članova Sindikalne organizacije. Očekujemo da će Načelnik Generalštaba VCG prihvatiti zahtjev SO VCG za informisanjem zaposlenih u Vojsci u vremenu od 12. do 20. 05.

Odlučeno je da se dvojici članova Sindikalne organizacije, u skladu sa Pravilnikom o finansijskom poslovanju isplati solidarna pomoć zbog smrti člana uže porodice.

Nastaviće se aktivnosti na ostvarivanju saradnje sa Sindikatom prosvete, u cilju obezbeđenja povoljnosti za članove Sindikalne organizacije.

Anketa

Odluku Ministra odbrane da prestane profesionalna služba za trideset vojnika po ugovoru bez obzira na zahtjev-predlog Načelnika Generalštaba VCG, komandanatai komandira jedinica da se tim vojnicima služba produži i u naredne tri godine, smatram:

Pretraga

Himna EUROMIL

Ovdje možete preuzeti himnu EUROMIL u MP3 formatu.