Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

 Srećan Dan Vojske i međunarodni Dan dostojanstvenog rada
Našem članstvu i svim pripadnicima Vojske čestitamo današnja dva praznika Dan Vojske Crne Gore i međunarodni Dan dostojanstvenog rada.
Sindikat odbrane i Vojske se od dana osnivanja, evo već pet godina, upravo zalagao i borio da se vrati dostojanstvo profesiji kojom se bavimo, da zaposleni u Vojsci sa ponosom nose uniformu, da ne budemo građani drugog.
Prošli smo kroz golgotu antisindikalne diskriminacije i progona. Izdržali smo i ostali dostojanstveni i principijelni u borbi da se čuje glas zaposlenih, da se ukaže na njihov izuzetno težak materijalni položaj i obespravljenost.
Kroz dijalog, pregovaranje i druge oblike sindikalnog djelovanja uspjeli smo da unaprijedimo položaj zaposlenih u Vojsci i vratimo dio oduzetih prava ali smo još uvijek nezadovoljni. Nismo zadovoljni jer nismo postigli naš cilj a toje zadovoljan građanin u uniformi koji će kao takav dati maksimalan doprinos svojoj jedinici, sistemu komandovanja, Crnoj Gori i njenim građanima i svakako svojoj porodici.
Našem članstvu i svim zaposlenima u Vojsci i Ministarstvu odbrane poručujemo da će SOVCG istrajati u borbi koju vodi, u borbi za postavljeni cilj, dostojanstven rad i dostojanstvo profesije.
Još jednom vam čestitamo ova dva praznika sa željom da svaki naredni dočekujemo dostojanstveniji, ponosniji i zadovoljniji. SREĆNO!
Izvršni odbor SOVCG

 

Anketa

Odluku Ministra odbrane da prestane profesionalna služba za trideset vojnika po ugovoru bez obzira na zahtjev-predlog Načelnika Generalštaba VCG, komandanatai komandira jedinica da se tim vojnicima služba produži i u naredne tri godine, smatram:

Pretraga

Himna EUROMIL

Ovdje možete preuzeti himnu EUROMIL u MP3 formatu.