Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

  VJEROVALI ILI NE!
Ne tako davna desilo se čudo koje teško ko da je mogao sanjati a ne zamisliti. U samo jednom tenderu zaposleni u Vojsci Crne Gore i drzava Crna Gora su u neravnopravnoj borbi izgubili dvadeset dvosobnih stanova od po sedamdeset i pet kvadrata neto povrsine. Razlog za izgubljenu bitku, izgubljene stanove, treba traziti u izdaji, u izdaji od strane onih koji su bili zaduzeni da stite interes Drzave i zaposlenih u Vojsci i Ministarstvu odbrane.
Radi se o tenderu za izgradnju bloka 15 u naselju Tolosi. Izdajnici su vec kaparisanih 4999m2 zamijenili za 3500m2 neto stambenog prostora. I ne samo to, odrekli su se i garaznog prostora. Da li je razlog neznanje ili je u pitanju korupcija na visokom nivou? Prosudite sami. 
Predsjednik tenderske komisije je bio Nacelnik Generalstaba Vojske Crne Gore. Ovo je vjerujemo samo jedan od razloga njegovog upornog, kontinuiranog i drasticnog antisindikalizma i progona SOVCG. 
Pitajmo se svi u Crnoj Gori, je li to kodeks vojne etike, je li to casno sluzenje interesima svoje Dzave, je li takvima mjesto na celu Crnogorske Vojske? 
Nenad Cobeljic
Predsjednik SOVCG