Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

  VJEROVALI ILI NE!
Ne tako davna desilo se čudo koje teško ko da je mogao sanjati a ne zamisliti. U samo jednom tenderu zaposleni u Vojsci Crne Gore i drzava Crna Gora su u neravnopravnoj borbi izgubili dvadeset dvosobnih stanova od po sedamdeset i pet kvadrata neto povrsine. Razlog za izgubljenu bitku, izgubljene stanove, treba traziti u izdaji, u izdaji od strane onih koji su bili zaduzeni da stite interes Drzave i zaposlenih u Vojsci i Ministarstvu odbrane.
Radi se o tenderu za izgradnju bloka 15 u naselju Tolosi. Izdajnici su vec kaparisanih 4999m2 zamijenili za 3500m2 neto stambenog prostora. I ne samo to, odrekli su se i garaznog prostora. Da li je razlog neznanje ili je u pitanju korupcija na visokom nivou? Prosudite sami. 
Predsjednik tenderske komisije je bio Nacelnik Generalstaba Vojske Crne Gore. Ovo je vjerujemo samo jedan od razloga njegovog upornog, kontinuiranog i drasticnog antisindikalizma i progona SOVCG. 
Pitajmo se svi u Crnoj Gori, je li to kodeks vojne etike, je li to casno sluzenje interesima svoje Dzave, je li takvima mjesto na celu Crnogorske Vojske? 
Nenad Cobeljic
Predsjednik SOVCG

Anketa

Odluku Ministra odbrane da prestane profesionalna služba za trideset vojnika po ugovoru bez obzira na zahtjev-predlog Načelnika Generalštaba VCG, komandanatai komandira jedinica da se tim vojnicima služba produži i u naredne tri godine, smatram:

Pretraga

Himna EUROMIL

Ovdje možete preuzeti himnu EUROMIL u MP3 formatu.