Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

  

Poštovane koleginice i kolege,

Kao što Vam je poznato, Sindikat Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija-ZIKS već nekoliko dana protestvuje ispred zgrade Ministarstva pravde, tražeći da ne budu izostavljeni iz Zakona o zaradama u javnom sektoru, za povećanje zarada, za donošenja minimuma procesa rada od strane poslodavca, za humane i primjerene uslove rada, ...

U SOVCG znamo kako je biti zaboravljen, što nam je, pored potpunog uvjerenja u opradvdanost zahtjeva naših koleginica i kolega iz Sindikata ZIKS-a, pobudilo potrebu za solidarnošću sa njima i dalo dodatan motiv da ih podržimo i podržavamo do konačnog ostvarivanja ciljeva i zahtejeva koje su postavili.

Izvršni odbor SOVCG je, na sjednici održanoj 14.06.2016. godine o tome donio  odluku. Već narednog dana smo sa tom odlukom upoznali rukovodstvo Sindikata ZIKS-a što su oni sa zadovoljstvom prihvatili, a zatim smo istog dana učestvovali na njihovom protestu obraćajući se njihovom prisutnom članstvu. Svi prisutni su sa zadovoljstvom prihvatili našu podršku.

Želimo ovom prilikom da podsjetimo na činjenicu da je Sindikat ZIKS-a odnosno njegovo rukovodstvo u kontinuitetu, više puta do sada, javno i ličnim prisustvom, podržalo aktivnosti USSCG (naši protesti za povećanje zarada, prvomajske protestne šetnje, ...) čime su pokazali posjedovanje i poštovanje sindikalnih vrijednosti i principa. Smatramo da je pravi trenutak da uzvratimo istom i većom mjerom, da sindikalnoj solidarnosti damo značaj koja joj pripada da poslodavcu pokažemo da imamo profesionalni i moralni kapacitet da razumijemo probleme drugih i da imamo snagu i volju da pokažemo solidarnost sa sindikatima i sindikalnim organizacijama čiji su ciljevi i zahtjevi opravdani.

Ovo je poruka koju će poslodavci, sigurni smo, dobro razumjeti i koja će im ubuduće morati biti stalno prisutna.

Vjerujemo da će i drugi sindikati i sindikalne organizacije prepoznati potrebu da podrže koleginice i kolege iz Sindikata ZIKS-a.

SOVCG poziva svoje članstvo da prate aktivnosti Sindikata ZIKS-a i aktivnosti SOVCG u cilju podrške njihovoj borbi–protestma za ostvarivanje osnovnih prava i za dostajanstvene uslove rada te da se u skladu sa tim i sami solidarišu i daju konkretan doprinos.

S poštovanjem

IO SOVCG

(originalni dokument)

Anketa

Odluku Ministra odbrane da prestane profesionalna služba za trideset vojnika po ugovoru bez obzira na zahtjev-predlog Načelnika Generalštaba VCG, komandanatai komandira jedinica da se tim vojnicima služba produži i u naredne tri godine, smatram:

Pretraga

Himna EUROMIL

Ovdje možete preuzeti himnu EUROMIL u MP3 formatu.