Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

 

Zahtjev za hitno usvajanje Uredbe o zaradama lica na službi u Vojsci Crne Gore i nadoknadu štete zaposlenima.

Poštovana gospođo Pejanović,

 Zahtijevamo da preduzmete sve što je u Vašoj moći da se Uredba o zaradama lica na službi u Vojsci Crne Gore usvoji najkasnije na sjednici Vlade 21.07.2016. godine.

Ukoliko pomenuta Uredba ne bude na dnevnom redu prve naredne sjednice Vlade Sindikat odbrane i Vojske Crne Gore će organizovati protestna okupljanja i druge radnje  koja će trajati sve dok se Uredba ne usvoji.

Jasno je i očigledno da u Ministarstvu odbrane postoje lica koja svjesno i sa lošom namjerom dugotrajno opstruiraju usvajanje Uredbe o zaradama lica na službi u Vojsci Crne Gore. To se radi i pored činjenice da se do Predloga Uredbe došlo kroz korektan socijalni dijalog Ministarstva odbrane i sindikata i uz Vašu saglasnost.

Šta su razlozi i motive da se ista već tri mjeseca ne razmatra na Vladi Crne Gore?  Za nas u SOVCG motiv je jasan a to je nastavak štednje na zaposlenima u Vojsci Crne Gore, takođe dalje ponižavanje pripadnika Vojske. Ovakvim odnosom se svjesno nanosi štetu zaposlenima u Vojsci, stvaraju nesigurnost, napetost, podjele i narušavaju međuljudski odnosi. Pitamo Vas kome je to u interesu? Insistiramo da se utvrdi ko su nosioci opstrukcija i da zbog toga snose odgovornost.

Takođe zahtijevamo da Ministarstvo odbrane nadoknadi štete zaposlenima koje su nastale kao posledica smišljenog odlaganja donošenja Uredbe o zaradama lica na službi u VCG, na način što će zaposlenima isplatiti razliku zarada za period od zakonskog roka za donošenje podzakonskih akata na Zakon o zaradama u javnom sektoru do dana usvajanja Uredbe.

S poštovanjem,

Predsjednik SOVCG  

Nenad Čobeljić

Anketa

Odluku Ministra odbrane da prestane profesionalna služba za trideset vojnika po ugovoru bez obzira na zahtjev-predlog Načelnika Generalštaba VCG, komandanatai komandira jedinica da se tim vojnicima služba produži i u naredne tri godine, smatram:

Pretraga

Himna EUROMIL

Ovdje možete preuzeti himnu EUROMIL u MP3 formatu.