Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

sovcgDana 25. 05. 2011.g rukovodstvo Sindikalne organizacija je planiralo da održi sastanak sa članovima organizacije u kasarni „V.K. Volođa" u Pljevljima i da istovremeno sve zaposlene u kasarni informiše o sindikalnom radu i sindikalnim aktivnostima.

Zahtjev MO da se informisanje realizuje u vremenu od 14,30 do 15,30 č. nije uvažen već je određeno da to bude u 16,00 č., nakon završetka radnog vremena.

Sastanak sa članovima Sindikalne organizacije je planski realizovan. Na njemu se razgovaralo o problemima zaposlenih, koji su istakli neke primjere elementarnog nepoštovanja Zakona. Radi se o pojedinačnim zahtjevima pretpostavljenoj komandi putem kojih se traži rješavanje ostvarenih prinadležnosti. Na zahtjeve koji su podnešeni krajem januara ove godine još uvijek nijesu dobili nikakav odgovor.

Na sastanku je formirana sindikalna podružnica u kasarni.

Planiranom informisanju nijesu prisustvovali zaposleni u kasarni imajući u vidu veoma nepovoljno vrijeme koje je MO odredilo za tu aktivnost.

Anketa

Odluku Ministra odbrane da prestane profesionalna služba za trideset vojnika po ugovoru bez obzira na zahtjev-predlog Načelnika Generalštaba VCG, komandanatai komandira jedinica da se tim vojnicima služba produži i u naredne tri godine, smatram:

Pretraga

Himna EUROMIL

Ovdje možete preuzeti himnu EUROMIL u MP3 formatu.