Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

Poštovani predsjedniče Vujanoviću,

Pozivamo Vas da preduzmete sve mjere iz Vaše nadležnosti da spriječite akt nasilja i nezakonitog postupanja prema vojnicima Vojske Crne Gore kojima se, ni krivim ni dužnim, prekida služba u Vojsci Crne Gore.

Radi se otrideset vojnika kojima se prekida profesionalna vojna služba iako su njihve pretpostavljene starješine na svim nivoima komandovanja uključujući i Generalštab VCG smatrali da ovim vojnicima treba produžiti ugovor o profesionalnoj vojnoj službi u Vojsci Crne Gore.

Mi u SOVCG ovaj akt smatramo terorističkim, zbog načina na koji se desio, njegovih posljedica po vojnike, sistem komandovanja, Vojsku, Ministarstvo odbrane i državu Crnu Goru.

Insistiramo da se slučaj hitno ispita i da se u to uključe predstavnici Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore. Takođe insistiramo da obezbjedite da Ministarstvo odbrane potpiše ugovor o profesionalnoj vojnoj službi sa svim ovim vojnicima i da se odgovorni za navedeno postupanje sankcionišu.

Takođe insistiramo da se procijene nanijete štete u moralnom i profesionalnom smislu, te da se osmisli plan saniranja tih posljedica.

Molimo Vas da nas informišete o preduzetim mjerama.

S poštovanjem,
Predsjednik SOVCG
Nenad Čobeljić