Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

Dana 31.07.2017. godine od Sindikata uprave i pravosuđa - SUiP dobili smo pismo podrške za naredne poteze koje planiramo preduzeti u vezi sa otpuštanjem naših kolega - 30 vojnika po ugovoru.

U pismu se kaže:

Poštovani,

Kako smo informisani o problemima sa kojima se uhvatio u koštac Vaš Sindikat Vojske i Odbrne Crne Gore, gdje je otpušteno trideset vojnika Vojske Crne Gore, ovim putem pružamo punu podršku i sindikatu i vašim otpuštenim kolegama u narednim potezima koje planirate da uradite i istovremeno Vas informišemo da smo tu da vam pružimo podršku u svakom obliku i načinu za koji smatrate da je koristan za vaše naredne mjere ili akcije. Molimo vas samo da nas blagovremeno obavjestite kada i na koji način to da izvedemo.

Srdačan pozdrav
Predsjetnik SU&PCG
Nenad Rakočević

 

Kolegama iz SU&PCG je odgovoreno:

Poštovani kolega Rakočeviću,

U ime SOVCG i lično se zahvaljujem Tebi, tvojim kolegama i članstvu Sindikata uprave i pravosuđa, na podršci koju nam upućujete i spremnosti da nas u potpunosti podržite.

Mnogo nam znači kada nas je briga jedne za druge, u tome je smisao sindikalizma, zato je vaša podrška više od same podrške, ona je ujedno i snažna poruka onima koji krđe zakon, prava i slobode da će ubuduće dobro da se zamisle prije nego što se na tako nešto odluče.

Svakako ćemo vas obavještavati o našim daljim koracima u cilju zajedničke zaštite vojnika kojima se čini nesvakidašnja nepravda i poniženje.

Srdačan pozdrav,

Predsjednik SOVCG
Nenad Čobeljić

Anketa

Odluku Ministra odbrane da prestane profesionalna služba za trideset vojnika po ugovoru bez obzira na zahtjev-predlog Načelnika Generalštaba VCG, komandanatai komandira jedinica da se tim vojnicima služba produži i u naredne tri godine, smatram:

Pretraga

Himna EUROMIL

Ovdje možete preuzeti himnu EUROMIL u MP3 formatu.