Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

Podršku naporima SOVCG za očuvanje statusa profesionalnih vojnika pružila je i Unija slobodnih sindikata Crne Gore, Regionalni odbor za Nikšić, Plužine i Šavnik.
U pismu podrške se navodi:

Na nivou Regionalnog odbora Nikšić, Plužine i Šavnik s posebnom pažnjom pratimo Vaše napore, i napore Sindikata odbrane i vojske Crne Gore, usmjerene prije svega ka poštovanju zakona , principa rada, poštovanja vojske, njenih vojnika i oficira.

Kroz viševjekovnu ratničku istoriju Crne Gore nije bilo uzvišenijeg i časnijeg zanimanja i zvanja nego biti vojnik, i biti oficir. Tužno je, a i veoma zabrinjavajuće, da u XXI vijeku, kao Država i Vojska doživimo samovolju primitivno ostrašćenog pojedinca koji je sebi dao za pravo da odlučuje o bitnim pitanjima Vojske, a da pri tome ne uvažava stavove, mišljenja i ocjene oficira po komandnoj hijerarhiji sve do Načelnika Generalštaba.

Dao je, poslu nedorasli, ministar, sebi za pravo da ponizi sve pripadnike Vojske Crne Gore, da se neprimjereno igra sa časnom profesijom, da ostavlja bez posla one koji trebaju i vojsci i Državi Crnoj Gori. Očigledno da ministar koji nije imao tu čast da odsluži vojsku, ne zna šta ga je snašlo, pa sebe zamišlja kao velikog i neprikosnovenog vojskovođu iz nekih minulih vremena. Pri tome zaboravljajući da je drugo vrijeme, vrijeme pravnih država, zakona, podjele nadležnosti i ovlašćenja.

Podržavamo vaše napore da ministru stavite do znanja da je ovo XXI vijek. Da je Crna Gora Država, da država traži odgovorne ljude na mjestima gdje se donose odgovorne odluke, da država poštuje institucije , poštuje Vojsku i njene pripadnike, poštuje novac građana koji se troši za obuku i osposobljavanje pripadnika Vojske.Podržavamo vaše napore da sačuvate vojnike koji su svojim radom i zalaganem zaslužili da ih ispoštuje Država za čije potrebe i interese su spremni da daju i svoje živote. Ponašanje ministra je loša poruka cijelom sastavu Vojske a svakako i nekim drugim mladim ljudima, da poziv vojnika nije nešto za šta treba da se opredijele jer uvijek može da se pojavi neki neodgovorni i nedorasli ministar, koji će kabinetski poništiti sve njihove napore i profesionalizam.

U naporima da odbranite ono što sa hiljadu razloga treba da se brani, imate našu punu pordšku i računajte na našu fizičku podršku u vašim daljim aktivnostima.

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK
Aleksa Marojević s.r.

Anketa

Odluku Ministra odbrane da prestane profesionalna služba za trideset vojnika po ugovoru bez obzira na zahtjev-predlog Načelnika Generalštaba VCG, komandanatai komandira jedinica da se tim vojnicima služba produži i u naredne tri godine, smatram:

Pretraga

Himna EUROMIL

Ovdje možete preuzeti himnu EUROMIL u MP3 formatu.