Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

Na nivou Regionalnog odbora Bar, Ulcinj i Budva dajemo Vam punu podršku u Vašoj borbi i borbi Sindikata odbrane i vojske Crne Gore, za zaštitu prava za 30 vojnika kojima Odlukom Ministarstva odbrane neće biti prdužen ugovor o angažovanju u službi u Vojsci Crne Gore, bez saopštenja razloga. Odluka koja je donešena i pored predloga komandnog sastava , tj. od komandira čete i preko komandira bataljona i načelnika Generalštaba Vojske,  da se tim  vojnicima  produži  ugovor  za  naredne  tri godine,  u  najmanju  ruku  je  atak na Vojsku. Otpustiti već obučene vojnike da bi primili neke nove ljude, koji treba da prođu istu tu obuku, govori o neozbiljnosti i samovolji Ministarstva odbrane na čelu sa ministrom.

RO Bar, Ulcinj i Budva, osuđuje ovakvo ponašanje i samovolju ministra odbrane. Zbog toga, dajemo punu podršku vašim naporima da se, na zakonit način, zaštite prava vaših kolega/ca i prevaziđe novonastala situacija koja podriva vojnu hijerarhiju i obesmišljava socijalni dijalog.

S poštovanjem,
Predsjednica,
Novka Janković

Anketa

Odluku Ministra odbrane da prestane profesionalna služba za trideset vojnika po ugovoru bez obzira na zahtjev-predlog Načelnika Generalštaba VCG, komandanatai komandira jedinica da se tim vojnicima služba produži i u naredne tri godine, smatram:

Pretraga

Himna EUROMIL

Ovdje možete preuzeti himnu EUROMIL u MP3 formatu.