Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

Poštovane kolege,
Članstvo sindikata NEZAVISNOST u Vojsci Republike Srbije, sa puno pažnje prati dešavanja u sektoru odbrane i vojske Crne Gore. Nepovoljna dešavanja i ozbiljno naruđavanje prava zaposlenih u vojsci kao i prekid socijalnog dijaloga izazivaju opravdano nezadovoljstvo pripadnika vojske i sindikata u Republici Crnoj Gori. Ništa manje nezadovoljstvo tim povodom je i među članstvom sindikata NEZAVISNOST. U kontekstu evrointegracija i započetih reformi koje postoje na području zapadnog Balkana, svaki potez koji vodi ka umanjenju ili gubitku radničkih prava i sindikalnih sloboda zaslužuje oštru osudu. U tom smislu članstvo i rukovodstvo Granskog sindikata uprave, pravosuđa, odbrane i policije NEZAVISNOST, vama, rukovodstvu i članstvu USS CG i svim zaposlenima u sektoru odbrane i vojske daje podršku u vašoj pravednoj i dostojanstvenoj borbi.
Sa verom i nadom da će vaš protest dovesti do povoljnog rešavanja nastalog problema i dati tražene odgovore na otvorena pitanja želimo vam svu srežu i uspeh u narednom periodu.

U Beogradu, 07.09.2017.
GS UPOIP
Predsednik, Dragan Čabrić

ODBOR VOJSKE I ODBRANE
Predsednik, Dragan Marjanović

GS UPOIP NEZAVISNOST
Predsednik, Dragan Čabrić

Anketa

Odluku Ministra odbrane da prestane profesionalna služba za trideset vojnika po ugovoru bez obzira na zahtjev-predlog Načelnika Generalštaba VCG, komandanatai komandira jedinica da se tim vojnicima služba produži i u naredne tri godine, smatram:

Pretraga

Himna EUROMIL

Ovdje možete preuzeti himnu EUROMIL u MP3 formatu.