Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) daje punu podršku nastojanjima Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore da se izbori za prava 22 vojnika koja su otpuštena iz službe.

Takođe, obavještavam Vas da samo sa našeg granskog nivoa, ali i sa nivoa sindikalnih organizacija koje su članice SMCG pozvali članove i članice, kao i sve zaposlene u medijima da se u subotu pridruže Protestnom maršu „Za istinu, pravdu i dostojanstvo“, koji organizuje SOVCG. Smatramo da je nepravedno, naročito zbog načina na koji je to urađeno, što 22 vojnika nisu dobila produženje ugovora i da takvo ponašanje ne smije postati praksa.

Smatramo ispravnim insistiranje SOVCG da ministar odbrane saopšti razloge i kriterijume kojima se rukovodio prilikom donošenja odluke da ne produži ugovor o službi za 22 vojnika, naročito kada se ima u vidu da je u toku javni oglas za prijem u službu novih 50 nedostajući vojnika.

SMCG se pridružuje pozivima nadležnim organima da hitno pristupe rješavanju ovog problem.

Solidarno,
Presjednica, Marijana Ćamović

Anketa

Odluku Ministra odbrane da prestane profesionalna služba za trideset vojnika po ugovoru bez obzira na zahtjev-predlog Načelnika Generalštaba VCG, komandanatai komandira jedinica da se tim vojnicima služba produži i u naredne tri godine, smatram:

Pretraga

Himna EUROMIL

Ovdje možete preuzeti himnu EUROMIL u MP3 formatu.