Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

Glavni odbor SOVCG osuđuje čin prijevremenog penzionisanja predsjednika SOVCG ppuk Nenada Čobeljića. Osuđujemo jednostrani i ničim izazvani prekid socijalnog dijaloga od strane Ministarstva odbrane i ministra Boškovića kao i diskriminatorski odnos prema SOVCG, koji se ogleda kroz epitet ''manjinski sindikat'', zatim vođenje socijalnog dijaloga sa samo jednim reprezentativnim sindikatom u Vojsci, formiranje stambene zadruge sa tim istim servilnim sindikatom, jednostrani prekid saradnje Službe za finansijsko poslovanje sa SOVCG ali ne i sa servilnim sindikatom ministra odbrane čime se vrši pritisak radi isčlanjenja članstva iz SOVCG i nanose materijalne štete članstvu i SOVCG, odsustvo dijaloga kada je u pitanju penzionisanje Predsjednika SOVCG, neodgovaranje na zahtjeve dostavljene ministarstvu itd.

Glavni odbor SOVCG je donio odluku kojom podržava predsjednika Čobeljića u svemu što je preduzimao u interesu članstva i zaposlenih u VCG a posebno u naporima da se zaštite vojnici kojima nije produžena služba u Vojsci, pod sumnjivim okolnostima.
Glavni odbor SOVCG na današnjoj sjednici, jednoglasno je usvojio odluku da dosadašnji predsjednik SOVCG ostane na toj funkciji do okončanja sudskog postupka u vezi sa njegovim prijevremenim penzionisanjem.

Pozivamo još jedanput da državni organi, a prije svega Savjet za odbranu i bezbjednost, Odbor za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore, Vrhovno i Specijalnlno državno tužilaštvo utvrde činjenično stanje, uspostavi socijalni dijalog i u skladu sa utvrđenim činjanicama postupe u slučaju neproduženja službe u Vojsci vojnicima i u slučaju prijevremenog penzionisanja Predsjednika SOVCG. Smatramo da se odgovornost prenosi na one koji su dužni da postupaju i ispitaju činjenice sa očiglednim elementima zloupotreba, diskriminacije i samovolje, a isti to ne čine. Molimo Vas da vratite naše povjerenje u važne institucije Crne Gore na čijem ste čelu i da istina i pravda budu na prvom mjestu a ne bilo čiji lični i drugi interesi.

Zaključujemo da će Glavni odbor SOVCG i članstvo SOVCG biti uporni i insistirati na istini, pravdi i na odgovornosti i organizovati sve oblike sindikalne borbe sve dok se ne ispune naši zahtjevi a koji su u suštini u opisu posla navedenih državnih organa a u suštini traže istinu i pravdu.