Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

OVCG se pridržavao principa javnosti svog rada i djelovanja temeljeći to na transparentnom, zakonitom i principijelnom sindikalnom radu i djelovanju.

U periodu od promjene na čelu Ministarstva odbrane, nešto duže od dvije godine, SOVCG prolazi kroz težak period potpune isključenosti iz socijalnog dijaloga pored činjenice da smo reprezentativan sindikat, trpimo konstantne pritiske i drastičnu antisindikalnu diskriminaciju, napadnuti smo po svim šavovima a posledice su više nego vidljive. Oslanjajući se na pravnu državu i njene institucije, pokrenuli smo postupke pred Ustavnim sudom Crne Gore, Osnovnim sudom u Podgorici, Upravnim sudom Crne Gore, Zaštitnikom ljudskih prava i sloboda Crne Gore, tužilaštvima u CG ali ove institucije još uvijek ćute vježbajući strpljenje i taktičnost na tuđoj muci i dajući prostor da se završi započeti posao onih koji svoju moć temelje na zloupotrebi državnih institucija i resursa. Ništa novo na Balkanu, donekle čudi što se to dešava i u državi koja je u svemu ispred ostalih u regionu.

Kako smo transparentni kada ukazujemo na nezakonita postupanja poslodavca smatram da je pošteno prema crnogorskoj javnosti, zaposlenima u MO i VCG i našem članstvu da budemo transparentni i u uslovima kada se dešavaju određeni problemi i previranja u SOVCG.

Posledica ukupnih dugotrajnih zbivanja, stanja, rada i nerada, principijelnosti i neprincipijelnosti, postupanja i nepostupanja, ataka koje kontinuirano trpimo je i zahtjev da se ispita povjerenje prema meni kao predsjedniku SOVCG od strane podpredsjednika SOVCG Zdravka Kasalice što će biti urađeno na sjednici Glavnog odbora SOVCG 26.01.2019. godine.

Kao što sam naprijed naveo smatram se obaveznim da budem principijelan kada je javnost i transparentnost u pitanju. To je razlog ovog mog obraćanja javnosti Crne Gore.

Nenad Čobeljić
Predsjednik SOVCG