Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

002Povodom odlaska u penziju članova SOVCG, u prostorijama SOVCG u kasarni ''Masline'', organizovana je prigodna svečanost.
Na svečanosti, održanoj 27.12.2011. godine, pored rukovodstva i članova SOVCG, prisustvovali su i Srđa Keković, generalni Sekretar Unije slobodnih sindikata Crne Gore i Željko Burić, predsjednik sindikata ''Telekom-a'' i član rukovodstva USSCG.

Predsjednik SOVCG Nenad Čobeljić je, obraćajući se prisutnima, izrazio zahvalnost za njihov nesebičan doprinos uspostavljanju, razvoju i održanju sindikalizma u Vojsci. Posebno je istakao odlučnost da se sindikalno radi i djeluje u uslovima drastičnih pritisaka i diskriminacije od strane odgovornih u Ministarstvu odbrane i Vojsci koji su umjesto da sprečavaju diskriminaciju, mobing, pritiske, ucjene i druge nezakonite radnje, iste odobravali i često bili njihovi kreatori.

Srđa Keković generalni Sekretar USSCG je, pozdravljajući prisutne, istakao značaj borbe za bolje uslove rada i bolji životni standard radničke klase u Crnoj Gori, za neophodnost unapređenja položaja zaposlenih u uslovim kontinuiranog pada životnog standarda i poskupljena osnovnih životnih namirnica i usluga. Takođe je istakao značajne napore SOVCG u pravcu uspostavljanja socijalnog dijaloga, u uslovima antisindikalne diskriminacije i ograničavanja osnovnih ljudskih prava i sloboda.

Predsjednik SOVCG je uručio zahvalnicu USSCG istakavši nemjerljiv doprinos Unije borbi SOVCG za goli opstanak. Posebno je izrazio zahvalnost i poštovanje cjelokupnog članstva za nesebičnu, aktivnu i preduzimljivu pomoć i podršku koju je USSCG pružila i pruža borbi za poštovanje osnovnih ljudskih prava i zaštitu našeg članstva od otvorene i drske antisindikalne diskriminacije.

U znak sjećanja na pripadnost SOVCG penzionisanim članovima su uručene zahvalnice i prigodni pokloni (knjiga i kalendar sa logom SOVCG).

Penzionisani članovi SOVCG su izrazili zahvalnost rukovodstvu na ukazanoj pažnji kao i zainteresovanost da se iznađe način da i ubuduće budu aktivni članovi SOVCG.

002

002