Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

sovcgTužna činjenica je da pripadnici Vojske nisu kolektivno osigurani za razliku od svih ostalih zaposlenih u državnim institucijama. Ništa se ne dešava slučajno, dakle u pitanju je poseban odnos prema nama u Vojsci, odnosno još jedan vid drastične diskriminacije, obražlozenje treba tražiti u Ministarstvu odbrane i na višim instancama, npr Savjetu za odbranu i bezbjednost, nadležnim odborima Skupstine Crne Gore idr...

Mi smo tražili rješavanje ovog problema ali nas MO po tom pitanju potpuno ignoriše iako se radi o zakonskoj obavezi. Ministar odbrane izbjegava svaki razgovor o bitnim i brojnim problemima u Vojsci. Ne reaguje na naša brojna upozorenja na nezakonita postupanja u MO i VCG. Činjenica je da novi Ministar(ka) po ovim pitanjima ne odstupa mnogo od njenog prethodnika jer izbjegava neposrednu komunikaciju i razgovor u cilju rješavanja problema. Ni jedan značajan problem nismo do sada riješili, niti je vidljiva potreba Ministarke da uhvati sa njima u koštac. Ovakav odnos mora hitno da se prekine.

Zahtjev Inspekciji rada u vezi sa zaštitom na radu u Ministarstvu odbrane možete pogledati ovdje, u PDF formatu.

Anketa

Odluku Ministra odbrane da prestane profesionalna služba za trideset vojnika po ugovoru bez obzira na zahtjev-predlog Načelnika Generalštaba VCG, komandanatai komandira jedinica da se tim vojnicima služba produži i u naredne tri godine, smatram:

Pretraga

Himna EUROMIL

Ovdje možete preuzeti himnu EUROMIL u MP3 formatu.