Poštovani gospodine predsjedniče,

Dragi prijatelju,

Zahvaljujemo se što ste nas obavijestili o problemima sa kojima se suočava Vaš sindikat u Crnoj Gori.
Od našeg prvog sastanka u 2011. godini pratili smo pozitivne događaje koji se tiču socijalnog dijaloga u Vašoj zemlji sa puno pažnje. Kao što znate, Evropska organizacija vojnih udruženja i sindikata (EUROMIL), krovna organizacija koja se sastoji od 33 vojna udruženja i sindikata iz 22 zemlje, koristi brzi razvoj ovog pitanja u Crnoj Gori kao pozitivan primjer za region Balkana i šire. Duboko žalimo što su ova pozitivna zbivanja u ovom trenutku zaustavljena.

Stoga smo pozvali nekoliko predstavnika vlasti u Crnoj Gori da ponovo uspostave socijalni dijalog između SOVCG i Ministra odbrane. EUROMIL tvrdi da se problem otpuštanja trideset mladih vojnika iz sumnjivih razloga može riješiti samo otvorenim i konstruktivnim dijalogom sa socijalnim partnerima.

Želimo Vam uspjeh u ovim izazovima i uvijek smo na raspolaganju da pružimo podršku Vašem radu i aktivnostima.

S poštovanjem,
Emmanuel Jacob
Predsjednik EUROMIL-a

Anketa

Odluku Ministra odbrane da prestane profesionalna služba za trideset vojnika po ugovoru bez obzira na zahtjev-predlog Načelnika Generalštaba VCG, komandanatai komandira jedinica da se tim vojnicima služba produži i u naredne tri godine, smatram:

Pretraga

Himna EUROMIL

Ovdje možete preuzeti himnu EUROMIL u MP3 formatu.