Na radnom sastanku održanom 07.11.2018. godine na kojem su učestvovali članovi IO SOVCG i jedan broj penzionisanih članova SOVCG dogovoreno je da se pristupi aktivnostima u cilju formiranja Sekcije penzionera pri SOVCG.

Cilj je da se zajednički bavimo problemima sa kojima se penzionisani pripadnici Vojske Crne Gore suočavaju i da ulažemo napore da se penzionisanim pripadnicima Vojske obezbijede položaj i prava koja im pripadaju a koja su opšte prihvaćena u savremenim vojskama.

Cilj je i da se uspostavi i razvija aktivna saradnja sa Ministarstvom odbrane po pitanjima od značaja za penzionisane pripadnike VCG.
Takođe nam je cilj nastavak saradnje sa članstvom SOVCG i poslije njihovog penzionisanja kroz razne oblike kulturno-sportskih druženja i drugih aktivnosti.
Osnivački sastanak će se održati u prvoj polovini decembra 2018. godine. Do tada će se izvršiti neophodne pripreme i informisati članstvo.

Anketa

Odluku Ministra odbrane da prestane profesionalna služba za trideset vojnika po ugovoru bez obzira na zahtjev-predlog Načelnika Generalštaba VCG, komandanatai komandira jedinica da se tim vojnicima služba produži i u naredne tri godine, smatram:

Pretraga

Himna EUROMIL

Ovdje možete preuzeti himnu EUROMIL u MP3 formatu.