"Prava snaga čovjeka nije u nagonima, već u nepokolebljivoj, spokojnoj težnji prema dobru koje čovjek određuje u mislima, izražava u riječima i sprovodi u djelima"

Ovako bismo mogli i da cijenimo trud sindkalnih predstavnika zaposlenih u zdravstvu i prosvjeti, koji ovih dana zahtijevaju od izvršne vlasti povećanje zarada u svojim oblastima, ne samo zarad pojedinačnog dobra, već i za opšte dobro svih građana. Svi građani su svjedoci povecanja broja odlazaka ljekara i medicinskog osoblja u zapadne zemlje a i sve izraženijeg napora prosvjetnih radnika koji moraju i privatno dodatno raditi radi boljitka njihovih porodica.

SOVCG jasno prepoznaje sve razloge i opravdanosti ovakvih zahtjeva. To bi trebalo da uvide i svi građani Crne Gore.

Svima je interes imati sigurniji i efikasniji zdravstveni sistem u kojem ćemo imati situirane i zadovoljne zdravstvene radnike. Samo takvi će biti još korisniji građanima naše zemlje. Samo sa takvima ćemo biti zadovoljni i moći s punim pravom od njih očekivati da naš pojedinačni zdravstveni problem stave u svoj prvi plan i pomognu nam kada je to potreba. Tako će doprinijeti i da naše kolege iz Vojske Crne Gore budu zdravi i sposobni za kvalitetnije obavljanje svojih zadataka od interesa za Crnu Goru.

Međutim, da bi i zdravstveni radnici i naše kolege iz Vojske Crne Gore služili na čast i obraz ovog naroda, prethodno moraju biti kvalitetno obrazovani. To je temelj i zalog za svu našu budućnost, i garant opstajanja.

Upravo naš obrazovni sistem mora da stvara i kreira buduće ljekare, medicinsko osoblje ali i vojnike, koji će svako na svoj način pružati pomoć i zaštitu građanima kada je to neophodno.

I povodom ovog imamo pravo da se nadamo i očekujemo, ukoliko društvo stvori kvalitetan ambijent za sve prosvetne radnike koji nam upravo obrazuju budućnost. Koji obrazuju buduće ljekare, profesore ili vojnike. Zato i jeste obaveza države da prosvjetnim radnicima i njihovim porodicama omogući dostojanstvenije življenje.

Tako ćemo i i mi iz Vojske Crne Gore, kvalitetno obrazovani i kvalitetno zdravstveno zbrinuti davati još bolji doprinos razvoju i prosperitetu Crne Gore.

Poštovane kolege sindikalni predstavnici iz zdravstva i prosvjete, Sindikat odbrane i Vojske Crne Gore u potpunosti razumije i podržava vaše zahtjeve za poboljšanjem standarda vaših porodica i od vas očekuje da u tim zahtjevima budete istrajni. Ovo očekujemo i zbog nas u Vojsci Crne Gore koji želimo da vam se omoguće svi preduslovi za život i rad u Crnoj Gori, te da vašim kvalitetima i obrazovanjem doprinosite da izgrađujemo i znanjem i sposobnostima štitimo državu zbog neke nove djece i budućnosti.

SOVCG ima i jednostavnu poruku izvršnoj vlasti Crne Gore - OVO SU I VAŠI LJEKARI, UČITELJI, PROFESORI I VOJNICI. VAS I VAŠE DJECE I VAŠE I NAŠE BUDUĆNOSTI.

Izvršni odbor SOVCG