U prilogu možete pogledati akt koji smo upravo dobili iz Ministarstva odbrane, odnosno Direktorata za ljudske resurse MO.
Ovaj akt je veoma interesantan, pa i zabavan, iz više razloga:
Iz njega se jasno može sagledati moralni i pravni kapacitet Generalnog direktora Direktorata za ljudske resurse Ministarstva odbrane, gospodina M.Volkova, a samim tim i kriterijumi izbora ''najboljih'' na važne pozicije u Ministarstvu odbrane.

Od 9. marta 2015. godine, od kada je na ovoj funkciji pa do danas g.Volkovu nije smetalo to što je predsjednik drugog sindikata u Vojsci penzioner. Ali sada kada su predsjednika SOVCG nasilno penzionisali, probudio se istinski moralni i pravnički instikt g. Volkova koji je inače neuobičajeno dugo studirao pravo. Valjda je utvrđivao gradivo da bi danas lakše birao ''najbolje'' u Vojsci Crne Gore.
Tumačenje zakona i izvođenje zaključaka od strane ovog vrlog pravnika je za proučavanje na svjetskim univerzitetima jer kada on zaključi da nešto ''proizilazi'' onda je to to. Ako neko sumnja neka pita ministra Boškovića koji se najbolje razumije u pravo iako je studirao ekonomiju, iako još uvijek nije bio ministar pravde, što je izvjesno čim probere ''najbolje'' u MO i VCG što mu je odskočna daska za ministra pravde.
Njih dvojica su npr uveli pojam ''manjinski sindikat'' što je za divljenje. Čudi me da nisu zaključili da na čelu ''manjinskog sindikata'' ne može biti penzioner a da na čelu onog drugog može, previdi se dešavaju.
Kako g.Volkov povezuje Zakon o reprezentativnosti sindikata i Zakon o radu je ''za gusle'', narodski rečeno. Isti nije u Zakonu o reprezentativnosti sindikata mrdnuo od člana 1 stav 1, a da jeste pročitao bi stav 3, 5, 8, 13, ...a posebno članovi 5 i 13 koje kontinuirano, otvoreno, javno i bezočno krše on i njegov ministar.
Kod Zakona o radu stigao je čak do člana 155 koji tumači kako njemu odgovara, čestitam pravniče, ali nije pročitao članove 154,158, 159,160 koje takođe kontinuirano krši.
Na kraju vrli pravnik ''predlaže'' da sprovedemo odgovarajuće procedure, ''kako bi se obezbijedila zakonitost rada sindikata''. Šta je pisac htio da kaže, što nas ne uputi na te ''procedure'' i ne dade instrukcije da đe ne pogriješimo? Možda to tek slijedi. Zaboravio je vrli pravnik da mu je vrli ministar nedavno potpisao ugovor o formiranju stambene zadruge ''Odbrana'' i formirao istu sa penzionerom pri čemu dodatno je prekršio zakon i sproveo otvorenu diskriminaciju prema sindikatu na čijem čelu nije bio penzioner. Da li je sada sve to stavljeno van snage vrli pravniče? Objasni građanima.
Ovako se gradi pravna država. Čestitam!

Nenad Čobeljić
Predsjednik SOVCG

Prilog: Akt MO 806-9121/17

Anketa

Odluku Ministra odbrane da prestane profesionalna služba za trideset vojnika po ugovoru bez obzira na zahtjev-predlog Načelnika Generalštaba VCG, komandanatai komandira jedinica da se tim vojnicima služba produži i u naredne tri godine, smatram:

Pretraga

Himna EUROMIL

Ovdje možete preuzeti himnu EUROMIL u MP3 formatu.