Poziv za članstvo u SOVCG

Uradite to radi samopoštovanja.
Uradite to da biste ostvarili prava koja Vam garantuju Ustav i zakoni Crne Gore.
Uradite to radi solidarnosti sa onima među nama koji su materijalno najugroženiji.
Uradite to da biste se ljepše, sigurnije i slobodnije osjećali u svom radnom okruženju.
Uradite to iz proste potrebe da se čuje i Vaš glas.

Detaljnije

Obavještavamo crnogorsku javnost da je Sindikat odbrane i Vojske Crne Gore, na osnovu odluke Glavnog odbora SOVCG od 21.08.2017.godine, u skladu sa Članom 10 Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama, "Službeni list CG", br. 52/2016 od 09. avgusta 2016. godine, podnio Centru bezbjednosti Podgorica Prijavu za održavanje javnog okupljanja u pokretu.

Protestno okupljanje i protestni marš će se obaviti pod sloganom ’’Za istinu, pravdu i dostojanstvo!’’

Okupljanje će se obaviti na trgu Nezavisnosti u Podgorici, dana 09. septembra 2017. godine u 10h poslije čega će učesnici formirati kolonu koja će se kretati trasom: Trg Nezavisnosti – ul. Slobode – bul. Svetog Petra Cetinjskog – bul. Jovana Tomaševića – bul. Ivana Crnojevića – ul. Slobode.
Ova aktivnost će trajati do ostvarivanja postavljenih ciljeva.

Povod za organizovanje navedenog javnog okupljanja i protestnog marša je nezadovoljstvo prouzrokovano nezakonitim prestankom profesionalne službe u Vojsci većem broju vojnika i vojnikinja po ugovoru, pasivan odnos nadležnih državnih organa i institucija na utvrđivanju činjeničnog stanja u vezi sa ovim slučajem i potpuna opstrukcija socijalnog dijaloga od strane Ministarstva odbrane.

Cilj javnog okupljanja i protestnog marša je da se izvrši javni pritisak na nadležne institucije da sprovedu hitnu, potpunu i transparentnu istragu u vezi prestanka profesionalne službe u Vojsci Crne Gore za veći broj vojnika, pod sumnjivim okolnostima, te da se u skladu sa utvrđenim činjeničnim stanjem preduzmu odgovarajuće mjere u skladu sa zakonom.

Osim našeg članstva i zaposlenih u Vojsci Crne Gore, pozivamo da u kolonu ’’Za istinu, pravdu i dostojanstvo!’’ stanu svi koji vjeruju u ove vrijednosti, koji nas podržavaju da se za njih izborimo i koji prihvataju cilj koji smo postavili.

S poštovanjem,
Predsjednik SOVCG
Nenad Čobeljić